Follow

Boeken Alles is Niets

Cover foto vanAlles is Niets
Cover foto vanAlles is Niets

Productbeschrijving Alles is Niets

8 stemmen

In Nederland alleen al zijn er meer dan 100.000 trainers. Dat is niet erg want samen zorgen we voor een hoop leerrendement. Het is alleen wel pittig om jezelf van alle anderen te onderscheiden. Hoe doe je dat? Hoe zorgt je dat je potentiële klant je eruit vist? Hoe zorg je dat klanten je weten te vinden? En nog belangrijker, hoe zorg je dat je de training mag geven als er meerdere aanbieders zijn? Wat beweegt de opdrachtgever bij zijn of haar keuze voor de juiste trainer? En hoe beïnvloed je dit? Hierover gaat ‘Alles is Niets’. Over kiezen wie je wel en wie je niet bent. Een pittig maar erg leuk vraagstuk.

Reviews

R. Soebrati

Geweldig boek! Leest lekker weg en biedt voldoende handvatten om mee aan de slag te gaan als zelfstandige trainer. Daarnaast genoeg materie om in je corporate training omgeving te gebruiken. Kijk uit naar meer boeken van haar.

J. Houben

Alles is niets weet handig te schakelen tussen theorie en praktijkvoorbeelden. Het is duidelijk dat Jeanne Bakker genoeg ervaring heeft om nog vijf delen te schrijven. Dit boek leest als een handige checklist. Het behoed voor fouten en inspireert op het gebied van sales en marketing. Morgen doe ik het anders.

J.M. van der Sande

De manier waarop Jeanne Bakker, vanuit haar eigen ervaringen en bevindingen, suggesties en tips geeft, is simpel maar doeltreffend. Daarbij roept het je ook nog eens tot actie. Zo gaat het over onderscheidend vermogen en keuzes die je daarin moet maken. Ik ben zo'n trainer die zich 'all round' noemt, en daardoor onderscheid ik mij dus absoluut niet, ontdek ik nu! Over een aantal weken ga ik naar Suriname om trainingen en workshops te geven en door het lezen van Alles is Niets heb ik bedacht om mijzelf voortaan International Trainer/Coach' te noemen. Nog geen week later had ik twee verzoeken om het doen van een offerte, een van een bedrijf in Duitsland en een van een Koreaans bedrijf voor trainingen in Slowakije. Het werkt !

D.C. Eelman

Het boek 'Alles is niets' helpt je om na te denken over wat je wilt en voor wie je dat wilt. Het hoofdstuk over het maken van keuzes vind ik cruciaal, want inderdaad alles is niets! De keuze bepaalt je indentiteit en voor mij als medeoprichter van de Groep Mentale Condtie is dat van wezenlijk belang. Het vraagt moed en lef om de keuzes te maken en Jeanne stimuleert je hiertoe. Haar schrijfstijl is helder, krachtig en to the point. Het is niet alleen een leerzaam boek, het is ook een leuk boek om te lezen! Een mooie combinatie.

F. Schouten

Het boek Alles is niets neemt je bij de hand in de zoektocht naar onderscheidend vermogen en ondernemen in het algemeen. Het boek gaat vooral om keuzes maken als trainer, de schrijfster geeft hiervoor handige tips vanuit de marketing en verkoop. De schrijfster geeft in de eerste hoofdstukken handige tips hoe je als trainer een onderscheidende propositie neerzet en hoe je jezelf in je gekozen segment (keuzes maken) aan tafel krijgt bij opdrachtgevers. Vervolgens geeft de schrijfster inkijk in hoe te acquireren en uiteindelijk de verkoop voor de trainer tot een goed einde te brengen. Ik heb het boek als leerzaam ervaren en kan me voorstellen dat het boek voor veel trainers ervaren of beginnend een waardevolle aanvulling is in de zoektocht naar een eigen plek met bestaansrecht in traininggevend Nederland. Het boek leest vlot en door de onderbouwde praktische tips heeft het mij zeker geholpen 'mijn model' eens tegen het licht te houden.

A. Bakker

Het boek is vlot, helder en uitdagend geschreven. Bij het lezen stelde ik mijzelf telkens de vraag: “Hoe doe ik dat nu en kan dat anders?”. Meestal bleek dat ik bepaalde vastgeroeste patronen heb bij het benaderen van nieuwe opdrachtgevers en dat ik daar iets aan kan doen. Het helpt mij bij het mezelf af te vragen wat ik te bieden heb en hoe mijzelf te onderscheiden door telkens kritisch mijzelf af te vragen “Wat hebben mijn klanten echt nodig en hoe kan ik daarin voorzien?`

M. Rekers

Het boek Alles is niets is een aanrader voor startende ondernemers. Het is helder en bondig geschreven met prima voorbeelden. Het zet aan tot de juiste overdenkingen. Het zet ook aan tot acties en het helpt de starter focussen en keuzes maken. Lees het voor je begint en het voorkomt bepaalde startersfouten. Voor gevestigde kleine EN grote ondernemers biedt het boekje een goede mogelijkheid om de eigen facus en gemaakte keuzes eens tegen het licht te houden. Tijdens het lezen gaf het mij inzicht waar bepaalde niet zo goed lopende bedrijven de fout in zijn gegaan. Ik zie met interesse uit naar de volgende inspirerende en handzame boeken van deze schrijfster. Een Tip tot slot: Zorg bij een volgende druk van het boek voor betere lijm. Helaas viel mijn boek na het lezen van enkele pagina's uit elkaar. Een iets luxere uitgave en het boek kan tijden mee en het verhoogt het leesplezier.

C.M. Vissers

Anderhalf jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart en gedurende die periode heb ik alle beginnersfouten gemaakt die je maar kan maken. Als ik eerder het boek Alles is Niets gelezen, had ik veel van de gemaakte fouten minder lang voor hoeven laten "sudderen" en veel eerder focus aan kunnen brengen en de juiste keuzes kunnen maken! Ik vind het boek een echte aanrader voor iedereen met een eigen bedrijf, maar ook voor iedereen die zich in een vaste baan wil onderscheiden. Ook als je geen trainer bent!

Onderwerpen

Onderscheid jezelf

Wie van de 100.000 trainers in Nederland ben jij?

Potentiele klanten vinden en binden

Prijsstelling van je training

Aan tafel bij je prospect

Hoe kies je een goede naam

Foto van boek
Foto van boek

jeanne-bakker Over de auteur

Jeanne Bakker (1972) analyseert en ontwerpt trainings- en opleidingsprogramma’s zoals haar verschijning is: robuust en scherp. Soms moet je heilig huisjes omver trappen, om beter te worden. Jeanne is niet je typische saaie drs. Ten eerste is ze een geboren Amsterdamse en dus een fanatieke Ajaxied én bezit ze de heerlijke Amsterdamse humor. Ten tweede bestudeerde zij verschillende disciplines waaronder Psychologie en Opleidingskunde.

foto

BESTEL VANDAAG, MORGEN IN HUIS Alles is Niets

8 stemmen

Content Bekijk ook: