Follow

Cases “Verlaag ons verloop, vergroot de flexibiliteit en zelfstandigheid van onze nieuwe medewerkers, vergroot de binding met Timing”

Logo van Timing Uitzendbureau
Client
Timing Uitzendbureau
Jaar
2018 – 2021
Traject
JUMP Onboarding

HET VRAAGSTUK

Met een hele grote instroom hebben we ook een bij de branche passend verloop. Concurrenten trekken aan onze mensen, managers zijn heel veel tijd en energie kwijt aan het inwerken van nieuwe mensen en dat duurt ook nog eens lang. We willen minder verloop en een kortere inwerktijd.

DE OBSTAKELS

Een landelijke spreiding met redelijk autonome vestigingen waar elke manager het op zijn of haar eigen manier aanpakt.
Een verschil tussen MKB uitzendvestigingen en Inhouse vestigingen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

ONZE OPLOSSING

We wisten dat we aan drie dingen moesten werken: het engagement van de nieuwe medewerkers, het (sneller) inwerken en het onderscheidend vermogen van Timing zowel naar de flexkracht als naar de klanten.

In het onboarding traject dat we ontwierpen, gebruikten we daarom storytelling, gamification, veel afwisseling van een heleboel kleine praktische opdrachten, leren via training, opdrachten, on the job en online. Inhoudelijk zetten we in op het stellen van een ander soort vragen, het goed kunnen uitleggen van je toegevoegde waarde en het aangaan van duurzame relaties met klanten en flexkrachten.

Het traject is zo ontworpen dat het de nieuwe medewerkers vakinhoudelijk klaarstoomt én ze beter voorbereidt op een carrière in het bedrijfsleven.

Resultaat MEETBAAR RESULTAAT

UP↑

Gewenst verloop

DOWN↓

Ongewenst verloop

CONNECT CONNECT CONNECT CONNECT

SAMENWERKEN? WIL JIJ WETEN WAT WIJ VOOR JOUW ORGANISATIE KUNNEN BETEKENEN?

Jeanne Bakker Foto in driehoek
Stuur een bericht

    Verstuur

    Cases Bekijk Ook: