Follow

Cases “Elke geïnvesteerde euro werd 3,12 euro”

Logo van Accor Benelux
Client
Accor Benelux
Jaar
2017 & 2018
Traject
The Goose is Loose

HET VRAAGSTUK

Accor wilde de sales en gastbeleving aanpakken als antwoord op de grote groei van Airbnb. We trainden alle Front of House medewerkers in de Benelux. Front of House zijn de mensen met direct gastcontact en met de mogelijkheid iets extra’s te verkopen: de receptiemensen en de bar- en restaurant crew.

DE OBSTAKELS

Veel hotels verspreid over drie landen, met drie zeer verschillende culturen.
Brands van economy tot luxe die elkaars taal niet helemaal spreken.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

ONZE OPLOSSING

Geen standaard sales of upsell programma. Vooraf trainden we de leiders in een kick-off van 6 uur. Elk hotel koos zelf waarin ze hun performance wilden verbeteren. Onze trainers zochten elk hotel 4 keer 2,5 uur op en trainden hen onder andere Story telling, Challenges, Games, Teambuilding, Online challenges en blended learning. Vervolgens hielden we in een online community bij hoe de sales verliep en kenden hier punten aan toe in een heuse Battle; ‘The Goose is Loose’ (in het logo van Accor zit de gans).

Via een grote eindpitch toonde elke general manager met haar of zijn team aan welke veranderingen ze geborgd hadden in hun hotel. Hierna werd de hoofdprijs vergeven en was er een groot feest.

Omdat we geen controlegroep hadden – alle hotels deden immers mee – berekenden we het resultaat van onze inspanningen; we wisten niet of, als we een stijging of daling zagen, deze te maken had met de marktomstandigheden of met onze trainingsinspanningen. Als immers de markt ineens stijgt met 10% en onze opdrachtgever stijgt ook met 10% dan hebben wij niks toegevoegd.

Na vergelijking met de marktontwikkeling waren we extreem blij met de Retrun On Learning (ROI).

Resultaat MEETBAAR RESULTAAT

3,12 euro

ROI voor elke euro die werd geïnvesteerd

UP↑

Super happy crew

5%

Stijging engagement cijfer

CONNECT CONNECT CONNECT CONNECT

samenwerken? wiL JIJ WETEN WAT WIJ VOOR JOUW ORGANISATIE KUNNEN BETEKENEN?

Jeanne Bakker Foto in driehoek
Stuur een bericht

    Verstuur

    Cases Bekijk Ook: