Follow

Cases “SINDS DE TRAINING VAN BRAIN BAKERY ZIJN DE NIEUWE MEDEWERKERS AL RENDABEL NA 1 MAAND IPV NA 5.4 MAANDEN”

Logo van T-Mobile (voorheen Tele2)
Client
T-Mobile (voorheen Tele2)
Jaar
2017-2019
Traject
Talent Challenge onboarding

HET VRAAGSTUK

Verkort de tijd dat nieuwe winkelmedewerkers nodig hebben om productief en rendabel te worden en stoom ze klaar voor het werken in onze winkels. En zorg tegelijkertijd dat ze echt service verlenen en verkopen volgens onze visie.

DE OBSTAKELS

De doelgroep bestond uit veel parttimers en studenten, die niet altijd beschikbaar waren voor een fulltime inwerk traject. Nieuwe medewerkers moesten in korte tijd kennis hebben van heel veel toestellen, abonnementen en meer dan 20 computersystemen.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

ONZE OPLOSSING

We ontwierpen een onboarding die naadloos aansloot op de bedrijfscultuur en de doelgroep. Dit deden we op basis van de Pokémon Principles, onze eigen leerprincipes die we uit het spel Pokémon Go hebben gedestilleerd.

Het traject bestond uit vijf levels waar elke deelnemer doorheen moest. Tijdens alle levels haalden de deelnemers badges, als beloning voor allerlei soorten opdrachten. De fysieke badges werden door trainer en manager uitgedeeld.

Om de druk op de winkels laag te houden, namen we slechts vier trainingsdagen. De rest van het traject bestond uit gestuurd leren in de winkels en online. Vanaf het begin van het traject zetten we de druk op presteren. Dit door de levels, de badges, intensief contact met de managers en door een eindbattle; de Eindbaas.

Via het intensieve contact met managers en de vele beloningen en opdrachten stuurden we heel effectief op gedrag en prestaties.

Resultaat MEETBAAR RESULTAAT

181%

groei in performance in 1e jaar

down↓

De tijd die het een nieuwe medewerker kostte om rendabel te worden is verkort van 5,4 naar 1 maand. Daarmee is de rendabele tijd vergroot

UP↑

€47.927 extra omzet per getrainde FTE

CONNECT CONNECT CONNECT CONNECT

SAMENWERKEN? WIL JIJ WETEN WAT WIJ VOOR JOUW ORGANISATIE KUNNEN BETEKENEN?

Jeanne Bakker Foto in driehoek
Stuur een bericht

    Verstuur

    Cases Bekijk Ook: